RSS nyhetsflöde   Sidkarta   Utskriftsversion  

Inte2

Meny

Varats sång

Varats sång - slutet på sökande

Book lightAv Mischa Hammarnejd. Nu finns den att beställa, både som bok och e-bok.

Nu finns boken även i en engelsk översättning, se längst ner på sidan.

Bok
E-bok
 
 

Om du av någon anledning inte ser länken till boken, klicka Här för pappersboken och Här för e-boken.

Har du konto på någon annan online-bokhandel som du vill använda, så finns boken även här, klicka på namnet:
AdlibrisAkademibokhandeln • Amazon • CDON • Bokfynd • Boktugg • Bokus • Book outlet • Smakprov

Beskrivning

Vad är jag, varifrån kommer jag, och vart är jag på väg? Och vad är egentligen meningen med alltihop? Vad är verkligen verkligt bakom allt påhittat, inlärt och drygt åtta miljarder olika uppfattningar om vad som är sant? Finns en sann verklighet som är densamma för oss alla på planeten Tellus, ja i hela universum? Visst är det frågor som är bekanta? Och hur ofta har vi inte hört om andliga upplevelser, uppvaknande, övervunnen rädsla för döden, bestående lycka och glädje, himmelsk frid och liknande? Och hur ofta har vi inte börjat läsa eller lyssna på någon som säger sig veta hur det ligger till med sådana saker, och bara gett upp när man sett en massa invecklade och svårtillgängliga tankebyggnader, nyandligt trams blandat med mystiska anvisningar och övningar, eller sekteristiskt babbel som utesluter de utanför? Allt detta har jag varit med om, och hamnade till och med i sekt-liknande sammanhang en gång, men fortsatte att söka med ljus och lykta efter något verkligen sant, avskalat, genuint användbart och praktiskt i både fest, vardag och svåra tider, något som skulle kunna innebära verkligt bestående och pålitlig sanning om vad verkligheten, jag själv och alla andra egentligen är och består av, och att det håller för alla kulturer, tidsåldrar, situationer och lägen - som alltid förändras. Gapar jag efter för mycket?

Min resa är inte unik, och det är inte vad eller vem jag är heller. Resan kan vem som helst göra. Det är så familjärt, nära och tillgängligt, mitt framför näsan på oss alla. Visst finns det hinder, men är vi egentligen intresserade vad som hindrar? Jag är inte det.

Boken handlar om min resa till vad jag trodde och hade lärt mig var omöjligt att hitta, komma fram till eller uppnå. Mitt sökande har upphört. Inte för att jag fann någonting av det jag letade efter, utan för att... och där blev det fullkomligt tyst ett långt tag. Tills denna bok kom till.


Recensioner

2023-02-01 – Du talar ett annat språk än de flesta jag känner. Ditt språk är befriande. Åtminstone upplever jag att det är fritt och att du förstår med färre ord än många.

2023-02-03 – Mischa låter oss ta del av sina upplevelser och insikter, där ”medvetande” har en central plats. Man dras lätt med i hans resonemang och associationsbanor om att varje människa har möjlighet att se, veta och känna vad hen verkligen är innerst inne. Hans klarsynthet går bortom vetenskap, trossystem och andra livsåskådningar.

2023-03-12 – Sakta men säkert försöker jag ”se” det Mischa målar. Ibland ser jag, ibland inte. Ibland lämnar jag min förförståelse och målar upp en ny vy. En ny förståelse, ett nytt perspektiv. Med hjälp av det målade. Halvvägs in i Mischas värld konstaterar jag att jag ibland varit seendet. Ibland har jag varit fantasin. Vilken fantastiskt bra bok. Tack Mischa!

2023-04-20 – Nu har jag läst din bok. Började att läsa den här och där (som jag upplevde vara en bra ingång), men det slutade med att det jag ändå läste den från pärm till pärm.

Känner mig omtumlad och glad. Du var med mig hela tiden. Jag kunde känna din närvaro tydligt. Riktningen är helt klar. Boken är en allomfattande kärleksförklaring till det som Är.

Finns ingen anledning att gå in på detaljer egentligen, men det som vi bägge upplevde vid våra narkostillfällen är faktiskt det som går att dela med ord. Det är inte mycket annat som kan göra det i denna ordlösa och osägbara grund i det som bara Är. Vi är ju inte ensamma om den här typen av upplevelse, det som gör skillnaden är att vi fokuserar på klippet mellan filmrutorna. En sekvens utan något som påverkar det som Är. Det som i dagligt tal kallas tid och rum är här utraderat och med det så finns för första gången en ”upplevd” närvaro i det som Är. Jaget hinner inte göra någon tolkning. Visst är vi tillbaka till det ordlösa, men med mycket mer kraft. Varat kan existera utan tid och rum. Det behövs inte, och kan inte förklaras av individen. Tomheten, som kan ge skäl till oro och ångest, är det enda verkliga. Det som skapar oro och ängslan inför det tomma är jämförelsen mellan den upplevda individen kontra det tomma. När insikten att tomhet är verklighet nås, då faller oron direkt.

Tack för din fina bok! Den lever (om än i det tomma)!

2023-05-02 – Har läst några sidor i din bok, suttit och njutit, läst några till. Tagit upp den nästa dag, läst några sidor till, njutit igen. Och så har jag känslan av att jag har en bokvän som jag kan känna igen mig i. Som väntar på mig. Alltid. Varats sång. Vilken vacker sång från ett vackert hjärta. Från hjärta till hjärta. Från Självet till Självet. Enkelt. Flödande. Självklart och hejdlöst. Ostoppbart och ansträngningslöst. Lekfullt med glimten i ögat. Så är det att läsa Varats sång.

Det smakar som nektar, det som är mellan raderna. Jag kan läsa mellan raderna igen. Det är nåd. Långt ute i periferin hör jag skramlet från det diskursiva tänkandet…


Om författaren

En ovanligt nyfiken och sanningshungrig pojke växte upp relativt obehindrat och fritt, fick vingar i datorns nya värld, ansträngde sig hårt för utforska kristendomens innersta väsen (som han inte sett det sanna i och djupet av förrän på senare år!), surfade glatt vidare – ivrigt påhejad – på den nya vågen av trycksaksproduktionens digitaliserande, höll sig stadigt till kunskapens väg som var så öppen, eftertraktad och lockande, och han hamnade så småningom i vad han trodde var början på livets yppersta tillfredsställelse. Men ack, så han faktiskt bedrog sig! Hans liv var – om än med djup eftertanke och en del ihärdigt kämpande – uppbyggt på föränderlighetens och subjektivitetens gungfly, som huset byggt på lösan sand. Nästan utan förvarning stod han ganska plötsligt ensam – men då hade resan som den här boken handlar om redan påbörjats, och han anade att något mycket stort och mystiskt skulle avtäckas för sin syn. Så blev det.

Under tio solvarv har han nu badat i insikter och upplevelser som den västerländska och materialistiskt dualistiska kultur han fostrats i inte lämnat mycket utrymme för alls. En av de för honom helt otänkbara frukterna av de solvarven, är denna lilla bok. Han fortsätter nu att njuta av varats innersta och fortsätter att utforska dess oändliga former och uttryck, utan vare sig ambitioner eller sökande. Vartåt vägen bär och vad som komma skall bekymrar honom inte längre, för nu har det besannats: Hem är där hjärtat är, och det har han aldrig lämnat.


English versions of
Song of Being – The End of Searching
Book
E-book
 
 
Senast ändrad: 21.01.2024
Sociala nätverk
Gilla oss gärna!

Vår Facebook-grupp –> FB
Vår YouTube-kanal –> youtube

Du är!
Här!
Nu!
Det räcker!