RSS nyhetsflöde   Sidkarta   Utskriftsversion  

Inte2

Meny

Hem > Medianyheter

Medianyheter

Vad sägs i media om världen och hur det är att vara till generellt, och att vara människa specifikt?

Här nedan lägger vi länkar till relativt ny information – senaste överst, datumet är en klickbar länk.


10.03.2023 – Ett fantastiskt avsnitt av Eric Schüldts och Per Johanssons podserie Myter och Mysterier, ett avsnitt som blir det sista i serien, eftersom det sluter cirkeln, knyter ihop säcken, så att säga, på hur det kommer sig att den materialistiska dualismens syn på världen och oss själva så envist håller sig kvar, och hur det akademiskt vetenskapliga paradigmet utesluter möjligheten att hitta vad som letar, eftersom man ser världen som det enda verkliga.


06.05.2017 – Lyssna på alla avsnitt ur ”Människan och maskinen – För att förstå framtiden måste vi återupptäcka vår glömda historia”, med Eric Schüldt och Per Johansson. Bakgrunden till den moderna tidens dualism och utveckling.


04.04.2017 – Helt underbart program på SVT, ”Sök och du skall finna – En film om gränsen mellan fantasi och verklighet med Eric Schüldt och Per Johansson”. Men de kommer fram till att det inte finns någon gräns!


12.02.2017Det här är stort. Mycket stort. Två oberoende team har upptäckt/skapat observerbar materia som uppför sig tvärt emot vanlig, i bemärkelsen att den rör sig i vila, vilket man anser innebära att den materian uppför sig assymetriskt i tiden. Tidskristaller kallar man dem. ”Detta kan radikalt ändra vår förståelse om rum-tiden”, säger man. Läs även artikeln på IFL Science.


27.09.2016 – ”Tiden kanska bara finns i ditt huvud, säger fysiker” – ur Science Alert.


18.05.2016 ”Den tomma hjärnan. Din hjärna bearbetar inte information, hämtar inte in kunskap eller lagrar minnen. I korthet: Din hjärna är inte en dator”. Av Robert Epstein, som forskar om psykologi på American Institute for Behavioral Research and Technology i Californien. Han har skrivit 15 böcker, och var tidigare chefredaktör på tidskriften Psychology Today.


 

Sociala nätverk
Gilla oss gärna!

Vår Facebook-grupp –> FB
Vår YouTube-kanal –> youtube

Du är!
Här!
Nu!
Det räcker!