RSS nyhetsflöde   Sidkarta   Utskriftsversion  

Inte2

Meny

Hem > Introduktion > Misslyckandet

Misslyckandet

Kärlek har ingen religionReligionerna har misslyckats. Målet med dem är inte nått. Även filosofierna har misslyckats. På universiteten idag argumenterar man om vad olika filosofer har sagt. Och argumenterar gör man överallt – i hemmen grälar man, och på krigsfälten krigar man… ofta – och allt däremellan.

Kanske har vi pratat och bråkat färdigt, både inom religion och filosofi. Kanske har vi förlorat siktet på målet. Kanske ser vi inte skogen för bara träd. Nu är det kanske dags att göra om det människan hållit på med i tusentals år, på ett sätt som verkligen stämmer med vår direkta upplevelse, något ovedersägligt pålitligt, och gå till grunden med det.

När filosofi och religion – som var sätt att försöka nå målet – har reducerats till något akademiskt eller någon ritual som man utför några dagar om året, en tradition för traditionens egen skull, så är det väl ändå dags att göra något ordentligt!

Filosofi o katterNär religionerna och filosofierna reducerats till vad de är nu, står endast en religion kvar: Materialism. Den är idag ledstjärna för i stort sett hela mänskligheten. Den påstår att materien har gett upphov till åtskilda personer och medvetanden. I dennna åtskillnadens religion finns två sakrament: Makt och Pengar. Det evigt salig- och heliggörande är jakten på makt och pengar, har vi fått lära oss.

Men kom ihåg att begreppet filosofi kommer från grekiskans philos+sophia, vilket betyder mer än man först tänker på: Kärlek till visdom. För att nå målet, är kärleken till visdom oändligt mycket mer effektivt, än att t.ex. sitta i skolbänken på universitetet några år för att sen komma ut och agera och tänka likadant som de flesta andra, och kanske även bli med i jakten på makt och pengar. När istället kärleken till visdom är drivkraften i ditt liv, är det mycket sannolikt att du når målet!

Vad är Målet? – Målet för alla människor, all religion och filosofi genom mänsklighetens hela historia är: Bestående frid, lycka och kärlek.

Läs vidare – i kärleken till visdom!

Sociala nätverk
Gilla oss gärna!

Vår Facebook-grupp –> FB
Vår YouTube-kanal –> youtube

Du är!
Här!
Nu!
Det räcker!